Protegim animals i plantes

Aquest diumenge passat vam tenir la bona iniciativa de fer la plantació de cinc lledoners i deu til·lers  a la Protectora d’animals i plantes de Sabadell.

IMG-20200216-WA0017

 

Amb aquesta actuació volíem aconseguir:

  • Tenir ombra a l’estiu i sol a l’hivern, per això vàrem triar especies de fulla caduca.
  • Tenir més oxigen, els arbres són productors d’oxigen. Els animals a la protectora degut a la situació estressant en la que es troben, respiren amb més freqüència i per tan necessiten més oxigen.
  • Captar diòxid de carboni, màxim responsable del efecte hivernacle, causant del canvi climàtic. Els arbres al respirar capten diòxid de carboni, es per això que hi haurà menys diòxid de carboni a l’ atmosfera
  • Evitar la erosió dels sòls, les arrels del arbres eviten que durant les pluges torrencials l’aigua s’emporti la terra.

Em escollit lledoners  i una varietat de til·lers pels següents motius:

  • Son arbres que viuen molt bé al Vallès ja que suporten estoicament els estius molt secs i càlids d’aquesta comarca
  • Fan una ombra molt compacte.
  • Els lledoners fan un fruit, el lledó, molt apreciat per els ocells. Aquests ocells que en alguns casos també son ocells insectívors, ens ajudaran a combatre les plagues presents, com per exemple les mallarengues o els tallarols
  • Els til·lers fan una floració molt aromàtica i atreuen a multitud de insectes pol·linitzadors. Aquests insectes també ens seran molt útils per regular les plagues que puguem tenir, com per exemple les marietes o els sírfids
  • El fruit del til·ler, la til·la és conegut per tenir un efecte tranquil·litzant. ¿És possible que en els calorosos dies d’estiu els principis actius dels fruits ens ajudin a tranquil·litzar els animals i a les persones?

Com a conclusió, aquesta actuació és un altre petit pas per aconseguir un espai amb molta més biodiversitat. Com parlàvem en el post “La biodiversitat ho és tot” , l’augment de la biodiversitat és la garantia per tenir espais més saludables.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s